Lotteribanner
Årets lotteri
mai 15, 2019
Hva er Statens Barnehus?
juli 24, 2019
Show all

Nyhetsbrev

VI STARTER MED GODE NYHETER

Revidert nasjonalbudsjett er klart og Rusfri Oppvekst har fått tildelt kr. 2 millioner til prosjektet Forebygging gjennom økt kunnskap, trygghet og bevissthet. Tusen takk til Kristelig Folkeparti for solid gjennomslag. Vi ønsker spesielt å takke Hans Fredrik Grøvan for hans fantastiske innsats for prosjektet. Det er flott å se at KRF verdsetter frivillighetens arbeid og ser verdien av et slikt prosjekt i det forebyggende arbeidet rundt barn og unge i utsatte livssituasjoner. Prosjektet Forebygging gjennom økt kunnskap, trygghet og bevissthet, som er et samarbeidsprosjekt med Høgskulen på Vestlandet HVL og NLA Høgskolen Bergen, er nå inne i sitt tredje år. Barnehagelærerne er ferdige med forelesningene de skal ha, og vi ser frem til å følge de videre etter utdanning for å kunne si noe om forelesningene og prosjektet har hatt betydning for deres arbeid med barn. Lærere er viktige rollemodeller og kan være viktige forebyggere, men det er nødvendig at de får nok kunnskap om utfordringene de møter gjennom sitt daglige arbeid og hvordan de best mulig skal kunne fange opp de unge som trenger det.

VINTERKURS I HURDAL OG SIRDAL

I februar hadde vi for fjerde år på rad vinterkurs på Hurdalsjøen hotell. Litt mindre snø en vanlig, men deltakerne fikk seg fremdeles skiturer og turer på spark. Bassenget var som alltid populært og quizen et høydepunkt. I år valgte vi å ha vinterkurs i vinterferien, og det var det mange som var positive til at en kunne gjøre igjen. Da mars kom og vi skulle på Sirdal Høyfjellshotell med årets andre vinterkurs, så utsiktene for snø dårlig ut. Men da vi kom til Sirdal fikk vi både nysnø, aking, skiturer, grilling i Langhuset, disco, svømming, dansekonkurranser for alle de 52 deltakerne vi hadde med oss. Kurset var fullt og det var utrolig kjekt å sende hjem en gruppe som allerede gleder seg til neste års kurs.

BEHOVSBASERTE KURS: ALTA OG HAMMERFEST

I mars hadde Rusfri Oppvekst dagkonferanser i Hammerfest og Alta. Med oss hadde vi kunnskapsrike Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch. Duoen bergtok deltakerne fra første øyeblikk og det manglet ikke på positive tilbakemeldinger. I løpet av dagene fikk deltakerne innblikk i hvordan en kan møte barn og unge med traumer, i tillegg til foreldreveiledningskurset De utrolige årene. De utrolige årene er et verktøy som kan brukes av de som jobber med barn og unge til å bedre ruste foreldre. Ny rapport om dette veiledningskurset viser at dette er en metode som hjelper og er forebyggende. I tillegg til det planlagte kurset fikk Magne Raundalen lurt inn en time med veiledning for et lokalt konsultasjonsteam.

HAMAR

Gerd Helene Irgens og Paal André Grinderud ble med oss til Hamar 29. mai. Det kan ikke snakkes nok om, barna som vokser opp i hjem med rusmisbruk og omsorgssvikt. Alle visste det, men ingen gjorde noe er en setning vi hører alt for ofte. Hvem sitt ansvar er det å gripe inn? Hva kan vi som jobber med barn og unge gjøre hvis vi mistenker noe, og hvordan går vi frem? Gerd Helene og Paal André forteller og deler viktig kunnskap fra to ulike perspektiver.

STAVANGER

Under Strategikonferansen i Stavanger benyttet vi muligheten til å holde en dagkonferanse. Magne Raundalen ble med oss her også, og vi samlet over hundre deltakere på Solborg Folkehøgskole denne dagen.

PROSJEKT: JAMLAB

Denne våren har vært travel for prosjektleder Stina Mari Haveland som har reist mellom kontoret og de fire skolene som har deltatt i prosjektet. Hun har i tillegg til å koordinere prosjektet assistert musikkterapeutene sammen med musikkterapistudenter, deltatt i musikktimene og sørget for at alle har fått mat i pausene. Den avsluttende musikkfestivalen ble avholdt i Kultursalen i Loddefjord 11 april. Spente ungdommer, musikkterapeuter, studenter og involverte samarbeidspartnere stilte fra tidlig morgen til sent på kveld. Dagen ble minneverdig og rørende. Det var sterkt å føle på stemningen både før og etter konsertene. Tøff ungdom overvant nervøsitet og usikkerhet, de gikk hjem med en uvurderlig mestringsfølelse og ny selvtillit.I tillegg til de fantastiske fremføringene ungdommene stod for gjorde dyktige lokale artister opptredener for en nesten fullsatt kultursal denne vårkvelden. Vi ønsker å takke alle som har gjort en innsats for prosjektet og festivaldagen.

PROSJEKT: FAVN

Siden 2017 har Rusfri Oppvekst jobbet for et prosjekt som retter seg mot barn og unges psykiske helse. Dette prosjektet er planlagt opp mot barn i SFO alder og har som mål å lage noen erfaringer som kan implementeres i den ordinære SFO’n. Stadig vekk leser en om hvordan norske barn og unge sliter med sin psykiske helse. Rusfri Oppvekst mener at dette er utfordringer som en må arbeide med mens barn er i barnehage og småskolen. I dette prosjektet har vi fått med oss Magne Raundalen, Trond Haukedal og Arne Klyve som veiledere. Viggo Krüger og Dag Nordanger har ønsket å være en del av forskningsgruppen til dette prosjektet. Dessverre har Rusfri Oppvekst ikke fått midler til dette prosjektet da en ikke får beslutningstakerne med på laget.

STRATEGIKONFERANSE

Varaordfører Bjørg Tysdal Moe åpnet torsdag 13. juni Strategikonferansen i Stavanger. Etter omvisning på Norsk Barnemuseum ble det foredrag med frivilligkoordinator Atle Melangen fra Stavanger Kommune, Ingrid Neteland fra Røde Kors og Maria Ingvaldsen fra Batteriet Sør-Norge. Fredag 14. juni deltok over 100 stk. på Rusfri Oppvekst sin konferanse «Bedre hjelp til traumatiserte barn» med Magne Raundalen på Solborg Folkehøgskole. I tillegg til kulturelle innslag, faglig påfyll og sosialt samvær kom det frem mange kloke tanker rundt organisasjonens videre drift. Vi ønsker å takke alle som deltok på Strategikonferansen for en fin samling.

ÅRETS LOTTERI

Takk for små og store bidrag til årets lotteri. 19 vinnere stakk av med gevinster fra Vil Vite, Fjord Line, Color Line, Tusenfryd, Egon Bristol, Bergen sentrum, Bowling1Vestkanten, Voss Vind, Voss Active, Hunderfossen, Høyt og Lavt Vestfold og Mikkelparken.

TIL HØSTEN

Neste dagskonferanse Hvordan møte barnet avholdes 17. september på Litteraturhuset i Fredrikstad med Magne Raundalen og Willy-Tore Mørch som foredragsholdere. Rusfri Oppvekst Bergen arrangerer dagskonferansen Alle visste det
med Gerd Helene Irgens og Paal-André Grinderud i Åsane 2. oktober 2019.


GOD SOMMER!

Her kommer en liten oppsummering av året så langt i Rusfri Oppvekst. 

Vi ønsker alle våre medlemmer en fin vår og sommer! 

Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Facebook Icon